Blog

De molens van Kinderdijk in het holst van de nacht

  • March 17, 2014

De molens van Kinderdijk in het holst van de nacht.

Door mijn nachtelijke speurtochten op zoek naar boeiende, interessante plaatjes in provincie Zuid-Holland, ben ik dit keer aanbeland in het schilderachtige Kinderdijk. Vannacht heb ik samen met mijn fotomaatje deze 360 graden virtual tour van Kinderdijk gemaakt in de polder van de Alblasserwaard.

 19 plaatjes van molens Kinderdijk

Met zijn 19 molens die Kinderdijk rijk is staat dit dorp op de kaart op de werelderfgoedlijst van Unesco. De eerste molens werden in de vijftiende eeuw gebouwd maar zijn in de loop der jaren vervangen door de molens die er nu nog staan. Deze (nieuwe molens) dateren uit de jaren 1738 tot en met 1740.

99% volle maan

Een aantal maanden geleden was ik ook al met mijn fotomaatje aan het struinen in de polder van Kinderdijk. Het was toen ook (bijna) volle maan ,toeval of niet? Ik heb geen idee maar zo heel erg vaak gaan wij niet naar kinderdijk. Overigens mocht je ooit eens de kans krijgen om naar kinderdijk te gaan met volle maan kan ik u dit ten zeerste aanraden. Het is werkelijk prachtig om te zien hoe het landschap veranderd als de nacht in gaat zetten.

Met de volle maan in de rug is het totaal niet donker, helemaal als je ogen eenmaal aan het donker gewend. Zelfs de watervogels zijn dan opgewonden van het vele licht wat er is. Het schettert en kwaakt er lustig op los. Ook vlogen er meerdere keren ganzen en eenden vlak over ons heen.

Soms moet je gewoon geduld hebben met fotografie

Met deze 360 graden panorama van kinderdijk heb ik een wat langere sluitertijd gebruikt, en wel 90 seconden voor elke opname. Met een Diafragma van f16 en ISO waarde van schrik niet 1000 stelt mijn camera mij in staat om erg donker te fotograferen.  Het is leuk om te zien dat met deze langere sluitertijd de nacht bijna weer dag gaat worden. Voor handige tips kijk op mijn pagina tips voor in je fototas.

Voor Ipad gebruikers tik hier.

Illustratie: nachtfotografie kinderdijk, brug, molens, langesluiterijd

Voor Ipad gebruikers tik hier.

Illustratie: nachtfotografie, kinderdijk, langesluiterijd, avondfotografie, volle maan

Laat gerust een duimpje achter of nog beter deel deze post :)

Leave a reply

Fields marked with * are required